Kaunis ja hyvinvoiva piha luo käyttäjälleen onnellisuutta. Haluan luoda kauniita ja helppohoitoisia
ulkotiloja. Puutarhurina osaan valita oikeat kasvit ja vaikka et omistaisikaan viherpeukaloa, autan ja opastan kasvien hoidossa.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Pihasuunnittelu

Pihasuunnittelu on prosessi, jossa suunnitellaan ulkotilan järjestelyjä ja ominaisuuksia, kuten istutuksia, polkuja, istumapaikkoja ja vesipisteitä, ottaen huomioon asiakkaan toiveet, alueen ilmasto-olosuhteet ja käytettävissä oleva tila. Suunnittelussa pyritään luomaan toimiva, esteettinen ja viihtyisä ulkoilmaympäristö, joka sopii käyttötarkoitukseen ja tarjoaa esteettistä nautintoa vuodenajasta riippumatta. Lisäksi pihasuunnittelussa voidaan huomioida ekologiset ja kestävät ratkaisut, kuten sadevesien hallinta ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen.

Istutussuunnitelmat

Istutussuunnitelma on pihasuunnittelun osa-alue, jossa määritellään kasvien sijoittelu, lajikevalinnat ja istutustiheys. Suunnitelma huomioi kasvien vaatimukset valon, maaperän ja ilmaston suhteen sekä asiakkaan toiveet ulkonäön ja ylläpidon suhteen. Tavoitteena on luoda harmoninen ja toimiva kokonaisuus, joka täyttää piha-alueen esteettiset ja käytännölliset tarpeet. Hyvällä suunnittelulla saadaan iloa keväästä pitkälle syksyyn.

Istutustyöt

Istutustyöt ovat osa pihasuunnitelman toteutusta, joissa istutetaan kasveja suunnitellun istutussuunnitelman mukaisesti. Työhön kuuluu maanmuokkaus, kasvualustan valmistelu, kasvien istuttaminen ja lopuksi kastelu. Istutustöissä on tärkeää ottaa huomioon kasvien istutussyvyys ja välimatkat sekä varmistaa kasvien hyvä juurtuminen ja alkukehitys asianmukaisella hoidolla.

Piharakentaminen

Piharakentaminen on prosessi, jossa luodaan ja muokataan ulkotilaa erilaisilla rakenteilla, kuten patiolla, terassilla, käytävillä tai muureilla. Tyypillisiä materiaaleja ovat esimerkiksi kivet, puu, betoni ja tiili. Rakentamisessa on tärkeää ottaa huomioon sekä käyttäjän tarpeet että alueen ilmasto- ja maasto-olosuhteet, ja lopputuloksena syntyy toimiva ja visuaalisesti miellyttävä ulkoilmaympäristö. Lisäksi piharakentamisessa voidaan hyödyntää kestävän kehityksen periaatteita, kuten veden säästämistä ja luonnon monimuotoisuuden edistämistä.

Ylläpito ja hoito

Pihan ylläpito ja hoito sisältävät monia tehtäviä, kuten nurmikon leikkaamisen, kasvien kastelun, lehtien haravoinnin ja kasvien lannoittamisen sekä pensaiden ja pensasaitojen leikkausta. Lisäksi on tärkeää tarkkailla kasvien terveyttä ja tarvittaessa torjua tuholaisia tai tauteja. Säännöllinen huolto ja ylläpito auttavat säilyttämään pihan viihtyisänä ja terveenä ympäri vuoden.

Kauttamme saat muun muassa seuraavat palvelut:

  • puutarhan neuvontakäynnit
  • puiden ja pensaiden leikkauspalvelut (maasta käsin)
  • viherrakentamisen palvelut
  • lannoitukset ja kastelut
  • vieraslajien torjunta
  • kasvinsuojelu
  • talvisuojaukset
  • istutuspalvelu
  • ruukkuistutukset taloyhtiöille ja yksityisille
  • pihan stailaus esim. asuntomyyntiä varten tai kasvojenkohotus ennen juhlia

Puutarhuri päiväksi: tulen kanssasi pihalle töihin ja teen samalla pihakonsultoinnin.

Ota rohkeasti yhteyttä. Laitetaan myös Sinun pihasi kukoistamaan!

Pihanuus
Karolina Tilli
044 033 8836
pihanuus(at)tillit.fi

Hinnasto

Neuvonta- /kartoituskäynti 1 - 2h 100€ 

Nopea luonnossuunnitelma 800 – 1500€ 

Piha- ja istutussuunnitelma 1500 - 2000€ (alle 2000m2) 

Rakenne- ja detaljikuvat alkaen  500€

Työselostus alkaen 300€

Puutarhuri päiväksi 390€
- Voin tulla kanssasi tekemään puutarhatöitä ja samalla konsultoida pihan ja kasvien hoidosta -

Puutarhurintyöt (maasta käsin) 55€/h 

Kilometrikorvaus 0,80€/km
- minimiveloitus 1h + km korvaus
- ei sisällä puutarhajätteen poisvientiä 

Kotitalousvähennys

Tiestitkö, että puutarhatyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia.
Lisätietoja saat meiltä tai verohallinnon verkkosivuilta.